Stichting Caviaopvang De Reddertjes
Schinveld, Limburg.

Sponsor een cavia

Deze pagina is toegewijd aan de vaste bewoners van onze opvang. Dit zijn dieren die wegens verschillende redenen niet kunnen verhuizen. Veelal zijn dit gezondheidsproblemen, zoals: chronische ziektes, oude dieren, dieren met een handicap en dieren met een afwijking. Maar ook kunnen deze dieren ernstig getraumatiseerd zijn, waardoor deze niet herplaatst kunnen worden. Uiteenlopende redenen dus. Wij kiezen wat het beste voor het dier is en soms houdt dat in dat ze op een verantwoorde manier gelukkig en oud mogen worden in onze opvang. Deze vaste bewoners kunnen gesponsord worden.

Door het sponsoren van een cavia, wordt er bijgedragen aan de kosten die er dagelijks voor deze cavia’s gemaakt worden. Dit loopt uiteen van voeding, verzorging, medicatie of een onverwachts dierenartsbezoek. Één cavia kan door meerdere mensen worden geadopteerd (maximaal 3 sponsoren per dier). Er kan ook gekozen worden, om de enige sponsor van een dier te zijn, dan bedragen de kosten €50 per jaar. De betaling hiervan kan worden overgemaakt naar de bankrekening van de stichting. Bij sponsoring blijft de cavia in onze opvang. 

Aan het begin van de adoptie krijgen de mensen een certificaat per mail met de naam, foto en informatie van de cavia. Het is mogelijk om in de opvang zelf een cavia uit te kiezen die u wilt adopteren. Alle cavia's uit de opvang staan ook op onze Facebook pagina in het album:  Sponsor cavia’s. Bij sommige cavia's is er ook meer informatie te vinden over hun verleden. Dit kan helaas niet bij alle cavia's worden gezet, wegens privacy redenen. Het sponsor bedrag bedraagt 25 euro per jaar per cavia. 

Als cavia's overlijden in de opvang, zullen de adoptanten op de hoogte worden gesteld. U heeft dan de mogelijkheid om een andere cavia te adopteren of de adoptie stop te zetten. 

De cavia's die financieel zijn geadopteerd, blijven in principe voor de rest van hun leven in de opvang. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt als een cavia om een of andere reden beter af is op een andere plek of in een andere groep. 

Die dieren die in de opvang blijven proberen we een zo natuurlijk mogelijk en fijn leven te geven. Vrijwel alle cavia'a zitten in ruime buiten verblijven. Als het niet mogelijk voor een cavia, woont hij of zij in een ruim binnen verblijf.

Sponsor cavia's

Ace

Ace

Ace is een beertje van ongeveer april 2021. Hij blijft in de opvang wonen omdat hij door incest en doorfok medische problemen kan ontwikkelen.

Ace is financieel geadopteerd door: 1: 2: 3:

Balou

Balou

Balou is financieel volledig geadopteerd door Astrid Zonneveld

Bambi

Bambi

Bambi is in februari 2018 geboren en maand later bewoner van onze opvang. Bambi heeft problemen met zijn gewrichten en een (soort) immuunziekte waar hij dagelijks medicatie voor krijgt.

Bambi is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos.

Belle

Belle

Deze dame komt uit ernstige doorfok en incest samen met Elly en Faye die ook in dit album staan (Alice en Theodore hebben we als onze privécavia's geadopteerd ), allen komen van het zelfde adres. Ze leefden verwilderd in een tuin waar nest na nest na nest is geproduceerd en de gehele familiegeneraties door elkaar liepen. Ze zijn erg verwilderd. Belle en Faye werden door een meisje geadopteerd maar helaas bleek Belle zwanger en kreeg Ella, Alice en Theodore. De laatste twee adopteerden wij om hen te helpen en om extreem incest voorkomen. Helaas bleken de andere drie onhandelbaar en werden we gevraagd om rustig te worden echter gaf dat haar en ook de dieren heel veel stress aangezien deze liever geen enkel menselijk contact hebben. Om die reden werden wij benaderd met de vraag of we ze konden opnemen en helpen. Zoals de meesten van jullie intussen weten wanneer we zeker weten dat dieren uit extreme incest/doorfok komen plaatsen we deze niet. Dit omdat onze ervaring is dat er vaak problemen optreden bij deze dieren. In dit geval het feit dat ze echt verwilderd zijn een dubbele reden.

Belle is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos

Black Jack

Black Jack

Black Jack is een beertje van januari 2021. Hij blijft in de opvang wonen omdat zijn groei achterblijft.

Black Jack is financieel volledig geadopteerd door Daphne Otten-Pelgrom

Boaz

Boaz

Boaz zou volgens ons in 2018 geboren moeten zijn. Ergens in zijn leventje heeft hij hersenschade opgelopen en daarom zorgen we blijvend in de opvang voor hem.

Boaz is financieel geadopteerd door 1. Ralf Hempe 2. Mert Onink 3. Cynthia Mirani

Bobby

Bobby

Bobby is financieel volledig geadopteerd door Anita Peters.

Bowie

Bowie

Bowie is van circa september 2019. Hij blijft in de opvang wonen omdat hij problemen heeft met de kruisbanden bij zijn achterpootjes.

Bowie is financieel volledig geadopteerd door Mark Van Bon.

Browny

Browny

Browny is van september 2019. Nadat hij al meerdere keren is verhuisd mag hij nu lekker in de opvang blijven wonen.

Browny is financieel volledig geadopteerd door Gabor Heeres

Caesar

Caesar

Beertje van circa 1 jaar oud. Blijft in de opvang omdat hij erg bang en getraumatiseerd is.

Caesar is financieel volledig geadopteerd door Nicole Corver-Dijsselbloem.

Camel

Camel

Geb ca medio 2018. Kwam in Jan 2019 in de opvang. Heeft gezien hoe soortgenoten een deel van zijn vriendjes vermoorden en dat heeft hem wel getekend. Hij zit t liefst schuil in zijn hoekje. Durft intussen wel te komen eten als het iets lekkers is zolang we hem maar met rust laten. We hadden geprobeerd hem te plaatsen bij Dieudonnee Cobben, ons bestuurslid. Hij zou dan als castraat bij de dames gaan uiteindelijk. Maar hij bleef zo doodsbang dat het voor hem beter was om hier te blijven en terug te komen.

Camel is financieel volledig geadopteerd door: Dieudonnee Cobben.

Charlotte

Charlotte

Charlotte is met haar 5 jaar al een dame op leeftijd. Ze mag op haar oude dag dan ook lekker bij ons in de opvang blijven wonen.

Charlotte is nog niet financieel geadopteerd. Wilt u haar ondersteunen? Neem dan contact met ons op.

Charly

Charly

Leeftijd onbekend maar schat ca van 2017 Hij blijft hier wonen heeft hersenschade, beschadiging aan evenwichtsorgaan en ziet niet zo goed Loopt alsof hij dronken is heeft slechte oriëntatie leeft met Bambi in een kooi. Bambi helpt hem want zelfs in de kooi verdwaalt hij.

Charly is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos

Connor

Connor

Connor is financieel volledig geadopteerd door Angeli Bijsterbosch.

Daisy

Daisy

Zeugje. Deze knappe dame blijft in de opvang omdat ze een erg rot verleden heeft. Ze is erg getraumatiseerd en bang. Ook heeft ze heeft heupproblemen.

Daisy is financieel volledig geadopteerd door: Karin De Vos

Dandelion

Dandelion

Dandelion is afkomstig uit ernstige incest en doorfok. Omdat ze daardoor een grote kans is op medische problemen houden we haar liever in de opvang.

Dandelion is financieel geadopteerd door: 1. 2. 3.

Dash

Dash

Knappe castraat Dash blijft in de opvang wonen. Nadat hij herplaatst is geweest is hij weer terug gekomen in de opvang waar hij nu lekker oud mag worden.

Dash is financieel volledig geadopteerd door Petra Pelgrom.

Dave

Dave

Dave is het broertje van Robbie. Beide beertjes zijn geboren in december 2020. Omdat ze doodsbang zijn en maar niet aankomen houden we ze lekker in de opvang.

Dave en Robbie zijn financieel volledig geadopteerd door Peter en Petra Pelgrom

Dex

Dex

We hebben Dex nu een tijdje in de opvang. Aanvankelijk wilden we hem uiteraard weer laten adopteren maar het blijft een erg bange cavia. Het lijkt ons daarom verstandiger hem lekker in de opvang te laten wonen.

Dex is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos

Doris

Doris

Doris is geboren in december 2019 maar helaas blind. Ze blijft daarom lekker bij ons in de opvang wonen.

Doris is financieel volledig geadopteerd door Wendy Kokkelkoren, Guido Dieteren en de dochters.

Elly

Elly

Elly is financieel geadopteerd door 1. Julia en Caroline 2. Femke Stultiens-Hanssen 3. Kathleen Van der Sanden

Eyore

Eyore

Eyore is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos

Faith

Faith

Faith, geboren maart 2020 (schatting). Hij kwam hier binnen via de reddingsactie, waarbij 36 beren zijn gered. Door een onbehandelde middenoorontsteking is zijn evenwichtsorgaan en vermoedelijk ook iets in de hersenen beschadigd, Hierdoor kan Faith alleen naar boven kijken en is zijn kopje scheef. Ondanks zijn afwijking is hij vrolijk, gelukkig en lijdt hij zeker niet.

Faith is financieel geadopteerd door: 1. Carla Slootweg 2. Cylan Vandenbroucke 3.

Fay

Fay

Fay is financieel volledig geadopteerd door Caroline Wirtz.

Felix

Felix

Blijft vanwege gewichtsproblemen in de opvang wonen.

Felix is financieel volledig geadopteerd door Frieke & Theo.

Freggel

Freggel

Freggel is financieel volledig geadopteerd door Jolanda's Creaties

Furby

Furby

Furby kwam bij ons binnen met afgevreten oren.

Furby is volledig financieel geadopteerd door Sara Mussche.

George

George

George is financieel volledig geadopteerd door José Öllers.

Janneke

Janneke

Janneke is afgestaan aan de opvang nadat ze als enige cavia overbleef en de baasjes geen nieuwe cavia's meer wilden maar haar ook niet alleen wilden laten zitten. Gezien haar leeftijd (2016) mag ze lekker hier in de opvang blijven wonen.

Janneke word volledig gesponsord door Silvia Keij.

Jayden

Jayden

Jayden is een kerel van 1.5 jaar die een heel vervelend verleden heeft. Hierdoor is besloten hij lekker in de opvang mag blijven wonen.

Jayden is financieel volledig geadopteerd door Suzy Former.

Joey

Joey

Joey is financieel volledig geadopteerd door Angeli Bijsterbosch.

Kalu

Kalu

Kalu kwam net als Bagheera, Tijger en Furby in september 2020 binnen met een groep van 30 beren. Helaas had ook hij teveel van giftige planten te eten gehad en daardoor is zijn immuunsysteem aangetast. Hij is heel erg gevoelig en vaak ziek dus heel vatbaar. Om deze reden blijft deze kanjer in de opvang binnen wonen.

Kalu is financieel volledig geadopteerd door Dieudonnee Cobben.

King Arthur

King Arthur

King Arthur is financieel volledig geadopteerd door Silvia Keij

Leo

Leo

Leo is financieel volledig geadopteerd door Gerhard Carla Slootweg.

Lenny

Lenny

Zijn verhaal kan ik hier helaas niet plaatsen maar bij financiële adoptie wel toelichten. Hij heeft een trauma door zijn verleden wat niet rooskleurig was.

Lenny is financieel geadopteerd door 1. Suzy Former 2. Mert Onink 3. Mayke van Wijk

Lila Kate

Lila Kate

Ook een meisje wat hier haar pensioen doorbrengt. Een echte nieuwsgierige lieverd.

Lila Kate is financieel geadopteerd door: 1. Chantal Palts 2. Patricia Lokerse 3.

Lotte

Lotte

Lotte is financieel volledig geadopteerd door Gabor Heeres

Lucky

Lucky

Lucky blijft in de opvang wonen omdat hij heel erg bang is door traumatische gebeurtenissen in het verleden.

Lucky is financieel geadopteerd door Alicja Karp.

Lucas (Lukie)

Lucas (Lukie)

Geb 30-07-2015 Kwam hier in nov 2017 wonen. Hij is met 9 andere cavias weggehaald ( tegen betaling) bij iemand waar hij al maanden in een doosje woonde. Deze vrouw hield de dieren in veel te kleine hokjes. En de 9 die ik weghaalde leefden in doosjes. Met amper ruimte en zonder vriendjes. Lucas werd beste vriendjes met Gizzy en is daarom in de opvang gebleven samen met Gizzy van hetzelfde adres,ze hadden zich nog nooit eerder gezien maar vanaf de eerste minuut hier beste vrienden en onafscheidelijk. Lucas was wel plaatsbaar maar ze kunnen niet zonder elkaar. Als Gizzy wel eens binnen moest ivm zijn longen kwijnde Lucas buiten weg treurde echt dus moest hij maar hier blijven ze liggen heel vaak samen knus te slapen Als Gizzy zich niet goed voelt haalt Lucas voor hem de groenten en brengt die naar hem toe. Ze wonen intussen beide binnen wat het makkelijker maakt Gizzy in de gaten te houden en delen een hok met Bubbel. De drie zijn dikke vriendjes.

Lucas is financieel volledig geadopteerd door Dylan Kelly Vandenbroucke

Macy

Macy

Macy geb 10-8-2018 Kwam hier in nov 2017 wonen. Ze is met 9 andere cavias weggehaald ( tegen betaling) bij iemand waar ze al vanaf 4 weken oud in een doosje woonde. Deze vrouw hield. De dieren in veel te kleine hokjes En de 9 die ik weghaalde leefden in doosjes. Met amper ruimte en zonder vriendjes. Macey heeft chronische longproblemen en blijft daarom in de opvang wonen.

Macy is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos.

Misty

Misty

Misty is samen met Axel, Choclate, Stripe en overleden broertje Ziggy in onze opvang geboren op 18-07-2018. Vanwege in het verleden toegediende noodzakelijke medicatie die we moeten blijven monitoren herplaatsen we haar niet. Het hele verhaal is te lezen op onze facebookpagina.

Misty is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos

Muis

Muis

Muis is in 2014 geboren. Hij is dus senior en mag op zijn oude dag lekker bij ons in de opvang blijven.

Muis is financieel volledig geadopteerd door Henriette Geraedts.

Nintendo

Nintendo

Nintendo is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos

Noortje

Noortje

Noortje is in haar cavialeventje al heel vaak verhuisd. Ze mag daarom nu lekker in de opvang oud worden.

Noortje is financieel volledig geadopteerd door Loes Kaarsgaren

Orion

Orion

Orion blijft in de opvang wonen omdat hij vanwege zijn satijnvacht extra kwetsbaar is en verzorging nodig heeft,

Orion is financieel volledig geadopteerd door Linsey Hendriks.

Ozzy

Ozzy

Geboren ca medio 2016 ook hij blijft als skinny in de opvang wonen omdat we geen skinnys herplaatsen maar vooral omdat hij en Snow onafscheidelijk zijn. We hebben dat wel geprobeerd de afgelopen weken maar ze kunnen echt niet zonder elkaar. Gezien Snow zijn medische problemen blijven de twee dus samen hier.

Ozzy is financieel volledig geadopteerd door Silvia Keij

Paris

Paris

Paris is een knap zeugje geboren in 2020. Ze is een zusje van Dakota en komt uit inteelt, is getraumatiseerd en hysterisch bang. Ook heeft ze longproblemen waardoor ze bij ons binnen in de opvang verblijft.

Paris is financieel volledig geadopteerd door Marijke Otter-De Lange.

Pim

Pim

Pim is een beertje van circa 3 jaar oud en mag nadat hij al meerdere keren is verhuisd nu lekker in de opvang blijven wonen.

Pim is financieel volledig geadopteerd door Gabor Heeres

Pooh

Pooh

Pooh is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos.

Rambo

Rambo

Knappe Rambo is pas 1,5 jaar oud. maar helaas in zijn korte leventje al zo vaak verhuisd dat we nu besloten hebben dat hij lekker hier in de opvang mag blijven wonen.

Rambo is financieel volledig geadopteerd door Silvia Keij

Renee

Renee

Renee is financieel volledig geadopteerd door Michelle Niessen

Ricky

Ricky

Ricky is een knappe kerel van ongeveer 2 jaar. Hij is al erg vaak verhuisd en helaas na 4 maanden bij zijn laatste huisje weer teruggebracht vanwege allergie van de baasjes.

Ricky is financieel volledig geadopteerd door Judith Benedick

Riley

Riley

Riley is geboren in mei 2020. Ze heeft heupproblemen en is helaas blind en blijft daarom in de opvang wonen.

Riley is financieel geadopteerd door: 1. Bianca Cober 2. Claudia Nouwens. 3. Joani kerstjens Wijsman

Simba

Simba

Simba is een beertje geboren in 2019. Hij blijft in de opvang wonen omdat hij een satijn cavia is en een hersenbeschadiging en een beschadigd oogje heeft.

Simba is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos.

Sirius

Sirius

Sirius blijft in de opvang wonen omdat hij vanwege zijn satijnvacht extra kwetsbaar is en verzorging nodig heeft,

Sirius word financieel volledig gesponsord door Jouke Huisman-van den Brink

Sky

Sky

Sky is van eind 2017. Ze kwam samen met haar partner castraat Rory nadat ze al vijf keer van huis gewisseld waren in die 1,5 jaar tijd. Dit vinden we wel genoeg dus besloten beide niet nog een verhuizing aan te doen Echter kreeg ik in okt 2019 een hulpvraag mensen zochten een zeug voor buiten nadat hun zeug alleen was komen te zitten en wegkwijnde was dus haast geboden en sky was de enige op dat moment die geschikt was in de opvang , lief en aanhankelijk. Op dat moment hadden we geen herplaatsers omdat ik door omstandigheden in 2019 sinds maart niet meer had opgevangen Rory en sky waren de laatste Dus sky ging mee In feb 2020 kreek ik bericht. Haar maatje was dood door allergie wilden ze geen nieuwe bij maar van mij mocht sky absoluut niet alleen blijven dus moest terug naar hier Dus de arme ziel voor de zevende keer verhuizen wat nu voor haar echt t forever home betekend. Ze kwam terug met een flinke longontsteking ben paar nachten opgebleven met haar. Sky was sky niet meer niet meer aanhankelijk , nieuwsgierig of makkelijk op te pakken maar bang schuw en terughoudend. Intussen is ze weer langzaam opweg naar haar oude ik.

Sky is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos

Snuffie

Snuffie

Snuffie is geboren in 2016 en dus inmiddels al op leeftijd. Hij mag zijn oude dag lekker bij ons in de opvang slijten.

Snuffie is financieel geadopteerd door: 1. Janneke van der Bie 2. Nina Bol 3. Ralf Hempe

Stanford

Stanford

Stanford is circa mei 2020 geboren denken we. Hij is een zogeheten polydactyl-cavia. Aan elk voorpootje heeft hij twee tenen teveel en aan beide achterpootjes een bungelteentje. Deze hebben we bij onze dierenarts laten verwijderen. Deze lieverd is enorm doorgefokt en blijft daarom in de opvang wonen.

Stanford is financieel volledig geadopteerd door Mark van Bon

Star

Star

Dit lieve beertje genaamd Star is geboren medio 2020 en blijft vanwege zijn speciale zorg behoevende satijnvacht in de opvang wonen.

Star is financieel geadopteerd door: 1. Joella van den Broek 2. Gabor Heeres 3. Moon Verheij

Sydney

Sydney

Sydney is een zeugje van circa april 2020. Omdat ze blind is en een getraumatiseerde jeugd achter de rug heeft mag ze lekker bij ons in de opvang blijven wonen.

Sydney is financieel volledig geadopteerd door Jose Ollers.

Teddy

Teddy

Teddy is van ca Jan/feb 2019 is met een grote groep beertjes uit verwaarlozing weggehaald.

Teddy is financieel geadopteerd door 1. Sleep with joy (Eveline Jansen) 2. Gabor Heeres 3. Sav de Bruin

Tijger

Tijger

Tijger heeft last van chronische luchtwegproblemen en blijft daarom lekker in de opvang wonen.

Tijger is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos.

Timmy

Timmy

Timmy blijft in de opvang wonen. Hij heeft hersenschade en heeft 4 misvormde pootjes en mist aan de voorpootjes zijn teentjes.

Timmy is volledig gesponsord door Mark van Bon

Valentijn

Valentijn

Deze kleine kerel van ca juni 2020 komt uit extreme doorfok/incest. Hij is ook veel te klein voor zijn leeftijd.

Valentijn wordt gesponsord door 1 Caro Van de Vin 2. Daniella Peters 3. Moon Verheij

Voodoo

Voodoo

Een lieve zeug op leeftijd die haar oude dag lekker in de opvang mag slijten.

Voodoo is financieel volledig geadopteerd door Layla.

Yeti

Yeti

Beertje. Blijft in de opvang omdat hij al zo vaak verhuisd is en nu gewoon lekker mag gaan genieten.

Yeti is financieel volledig geadopteerd door Anja Soentpiet.

 
E-mailen
Map