Stichting Caviaopvang De Reddertjes
Schinveld, Limburg.

Een cavia adopteren 

Van de dieren die in onze opvang komen, zijn er een aantal op zoek naar een huisje. 

Mocht u op zoek zijn naar cavia’s  of een vriendje/vriendinnetje voor uw cavia('s), dan stuur ons gerust een bericht! U kunt in de fotomap vinden welke cavia's we momenteel ter adoptie hebben.  Meestal hebben we meer dieren ter adoptie dan in dit album staan maar wachten die nog op een mooie foto van de fotograaf. 

Wij kijken altijd naar de best mogelijke match  tussen cavia en baasje wat betekend dat we cavias die echt de ruimte nodig hebben en een buitenleven prefereren nooit bij mensen binnen in een kooi zullen plaatsen. Of dieren die niet heel graag opgepakt of geknuffeld worden niet bij kinderen die juist wel graag met hun dier willen knuffelen.   Om die reden vragen we altijd vooraf naar het verblijf en uw evt wensen.  

Voor het adopteren vragen we een bijdrage in de kosten die we hebben gemaakt voor de opvang en eventueel castratie van de cavia. De adoptiekosten bedragen:
€ 20,00 voor een beertje
€ 25,00 voor een zeugje
€ 60,00 voor een castraat

Heeft u reeds een cavia en zoekt u wegens bijv overlijden een nieuw maatje vragen wij u om uw dier mee te brengen zodat we de dieren kunnen koppelen aan elkaar en zien of het wel een geschikte match is.

Om een cavia bij ons te adopteren, is het een vereiste dat een cavia niet alleen komt te zitten. Een cavia is een groepsdier en dient dus minimaal per 2 gehouden te worden . Cavia's zijn het gelukkigst als ze met elkaar, in een ruime kooi of ren, met voldoende hooi, water, groenten  en goed caviavoer leven. Een andere vereiste is tenminste een kooi van 1.40 meter. 

Zeugen ter adoptie   |   Beren ter adoptie   |   Castraten ter adoptie
  

 

 
E-mailen
Map
Instagram